Banden controleren

Lees hier waar je op moet letten bij het controleren van je banden

Spanning van de banden

Met de juiste bandenspanning rij je veiliger en zuiniger. Het is daarom belangrijk om regelmatig de banden te controleren. In het instructieboekje van je auto staat de juiste bandenspanning vermeld. De meeste luxe auto's zijn tegenwoordig voorzien van een bandencontrolesysteem, TPMS. TPMS controleert tijdens het rijden de bandenspanning, raadpleeg het instructieboekje of je auto voorzien is van een TPMS systeem.

Uitlijning van de banden

Trekken of scheve slijtage? Als je merkt dat de auto één kant op trekt, of  de banden slijten scheef, maak dan een afspraak met één van onze bandenspecialisten om de auto uit te laten lijnen.

Balanceren van de banden

Trillend stuur? Niets is vervelender dan een trillend stuur. Vaak kan dit worden opgelost door de banden te balanceren. Maak hiervoor een afspraak bij één van onze bandenspecialisten.

Vervangen van de banden

Wanneer jouw banden nog weinig profiel hebben kan jij de banden laten controleren/ vervangen bij een Kwikfit of Profile tyrecenter.

Waar kan ik hiervoor terecht?

Voor het controleren van de spanning van de banden, vervangen, uitlijnen of balanceren kan je terecht bij één van de vestigingen van Kwikfit of Profile tyrecenter.