Zomerbanden

Lees hier alles over het aanschaffen van en wisselen naar zomerbanden.

Waarom wisselen naar zomerbanden?

Een goede reden om zo snel mogelijk in de zomer je banden te wisselen is het voorkomen van het onnodig belasten van de accu en elektromotor van je auto. Het doorrijden op winterbanden in de zomer kost namelijk meer energie vanwege de hogere rolweerstand van de winterband. Dit is al het geval bij temperaturen boven de 7°C! Hierdoor wordt de actieradius van de auto verkort en haal je misschien net dat zonnige terras niet op één acculading!

Daarnaast slijten winterbanden harder dan zomerbanden met hogere temperaturen en dat is zonde. Ook presteren zomerbanden beter bij hogere temperaturen dan winterbanden en dat bevordert je rijveiligheid!

3 redenen om z.s.m. je winterbanden om te wisselen naar zomerbanden:

  1. Hogere actieradius: zomerbanden hebben een lagere rolweerstand waardoor de accu en elektromotor minder belast wordt.*
  2. Minder slijtage: winterbanden slijten harder dan zomerbanden met hogere temperaturen en dat is zonde.*
  3. Betere veiligheid: zomerbanden presteren bij hogere temperaturen beter dan winterbanden en dat bevordert je rijveiligheid.*

*Dit geldt bij temperaturen boven de 7°C

Waar kan ik mijn banden wisselen of vervangen?

Je kan terecht bij een van de volgende bandenspecialisten. Klik op onderstaande links om te kijken welke bij jou het meest in de buurt is en maak een afspraak: