Waarom winterbanden?

Lees hier waarom het verstandig is om winterbanden te nemen

Waarom winterbanden?

Een goede reden om zo snel mogelijk je banden te wisselen is het voorkomen van ongelukken. Met winterbanden heb je meer grip bij lagere temperaturen (tot wel 20%!) waardoor schade aan jezelf en de auto beter zijn te voorkomen. Dit is al het geval bij temperaturen onder de 7°C! Daarnaast is in diverse Europese landen is het gebruik van winterbanden verplicht gedurende de wintermaanden. Handig om te weten als je nog van plan bent om op wintersport te gaan. Als je wisselt naar winterbanden slijten je zomerbanden minder snel. Dit scheelt in je portemonnee en is beter voor het milieu!

Kortom 3 redenen om winterbanden aan te schaffen zijn:

  1. Betere veiligheid: winterbanden hebben bij lagere temperaturen meer grip dan zomerbanden en dat bevordert je rijveiligheid en voorkomt schade.*
  2. Winterbanden verplicht: in diverse Europese landen is het gebruik van winterbanden verplicht gedurende de wintermaanden.
  3. Minder slijtage: als je wisselt naar winterbanden slijten je zomerbanden minder snel. Dit scheelt in je portemonnee en is beter voor het milieu!*
  • Dit geldt bij temperaturen onder de 7°C

Heb je nog geen winterbanden in je huidige leaseovereenkomst en wil je deze graag hebben?

Stuur dan een email naar contractbeheer@mistergreen.nl om je leaseovereenkomst uit te breiden met winterbanden. Vervolgens sturen wij je zo snel mogelijk een prijsopgave en de locatie waar je jouw winterbanden kunt laten monteren. Tot slot kan je zelf een afspraak maken voor montage.

Als je al winterbanden hebt en deze wilt wisselen kijk dan hier.