Tesla Supercharger

Hoe zit het met de Superchargers van Tesla? Wanneer worden er kosten in rekening gebracht?

Tesla's Supercharger netwerk is verspreidt over de hele wereld. Bekijk het netwerk hier.

Met dit netwerk kan je gratis of tegen een relatief kleine betaling je Tesla super snel opladen. Of voor jouw Tesla gratis of betaald Superchargen geldt kan je hieronder zien.

Voor de volgende Tesla's is Superchargen onbeperkt gratis:

  • Tesla Model S en X gekocht voor juli 2018
  • Het gratis Superchargen is gebonden aan de eigenaar van de auto. Wanneer jij een MisterGreen Tesla Occasion gaat leasen, en deze auto had gratis Superchargen, heb jij hier dus ook recht op. het is gratis Superchargen is dus niet bestuurdersgebonden.

Voor de volgende Tesla's geldt een betaling van €0,25 per kilowattuur bij Tesla Superchargers:

  • Tesla Model S en X gekocht na 15 juli 2018
  • Tesla Model 3

Supercharge historie opzoeken

De gegevens over Supercharger-sessies, waaronder de in rekening gebrachte idle fees, zijn na iedere Supercharger-sessie beschikbaar in uw Tesla-account op de PC. Dit is te vinden onder het kopje 'Geschiedenis'.

Idle fee:

Om te voorkomen dat mensen te lang bij een Supercharger blijven laden heeft Tesla de zogenaamde 'idle fee' in het leven geroepen. Dit is een boete die je krijgt als te lang stilstaat ('idle' bent) en laadt bij een Tesla Supercharger.

Hoe werkt dit precies?

De Tesla-app stelt gebruikers in staat om op afstand hun voertuig in de gaten te houden. De app meldt wanneer het voertuig bijna is opgeladen en geeft nogmaals een melding als het voertuig volledig is opgeladen. Voor elke extra minuut dat een auto verbonden blijft met de Supercharger, zal er een idle fee in rekening worden gebracht. Als de auto binnen vijf minuten wordt verplaatst, worden de kosten kwijtgescholden. Idle fees zijn van toepassing wanneer een Supercharger-station 50% bezet is, en worden verdubbeld wanneer het station 100% bezet is.

Bekijk hier het overzicht van 'idle fees' kosten per land.

Hoe worden de kosten in rekening gebracht?

Sla een betalingsmethode op in een bestand via uw Tesla-account (op de PC of laptop) voor automatische, zorgeloze facturering. Dit kan over het kopje 'Betaalwijze beheren'.

Als Tesla niet automatisch kan factureren volgens een opgeslagen betalingsmethode, worden de openstaande kosten in rekening gebracht bij uw volgende bezoek aan een Service Center. Neem contact op met klantenondersteuning als u vragen of opmerkingen hebt.

Geldt de 'idle fee' op Destination Charging-locaties?

Nee, de 'idle fee' geldt alleen voor Superchargers.

Voor welke auto's geldt de 'idle fee'?

Idle fees zijn van toepassing op iedere Model S, Model X en Model 3.