Zomer-/ en winterbanden

Hier vind je alle informatie over zomer-/ winterbanden en de bandenwissels

Wanneer moet ik mijn banden wisselen of vervangen?

Het wisselseizoen naar winterbanden begint in oktober, zodra de temperatuur buiten naar beneden gaat. Zodra in maart de temperatuur weer omhoog gaat wisselen wij de banden weer terug. Over het algemeen bij gemiddelde temperaturen boven de 7 graden wissel je van winter-/ naar zomerbanden.

Tip: Maak een jaarlijkse herinnering aan in jouw mobiel, zo kun je zorgen dat je jouw bandenwissel altijd op tijd kan uitvoeren.

Waar is mijn bestaande set banden opgeslagen?

Klik op de volgende link en vul hier jouw kenteken in. Dan weergeeft het zoekprogramma waar jouw laatste bandenwissel is uitgevoerd en zie je aan de hand daarvan ook waar jouw winterbanden of zomerbanden zijn opgeslagen.

Je kunt dan direct een afspraak maken bij de bandenspecialist. Kom je er niet uit? Bel naar: +31(0)20 7719 026

 

Ik heb winterbanden in mijn contract, maar er is nog geen eerste set geleverd

Je kunt in dit geval een nieuwe set bestellen bij de bandenspecialisten van Kwikfit, Profile of Bandenthuis.nl 088-2557 291 voor een bandenwissel bij je op locatie!

Als je aangeeft dat je een leaseauto van MisterGreen hebt weten onze aangesloten bandenspecialisten wat de procedure is om de banden te leveren, monteren en op te slaan.

3 redenen om z.s.m. je winterbanden om te wisselen naar zomerbanden:

  1. Hogere actieradius: zomerbanden hebben een lagere rolweerstand waardoor de accu en elektromotor minder belast wordt.*
  2. Minder slijtage: winterbanden slijten harder dan zomerbanden met hogere temperaturen en dat is zonde.*
  3. Betere veiligheid: zomerbanden presteren bij hogere temperaturen beter dan winterbanden en dat bevordert je rijveiligheid.*

*Dit geldt bij temperaturen boven de 7°C

3 redenen om winterbanden aan te schaffen zijn:

  1. Betere veiligheid: winterbanden hebben bij lagere temperaturen meer grip dan zomerbanden en dat bevordert je rijveiligheid en voorkomt schade.*
  2. Winterbanden verplicht: in diverse Europese landen is het gebruik van winterbanden verplicht gedurende de wintermaanden.
  3. Minder slijtage: als je wisselt naar winterbanden slijten je zomerbanden minder snel. Dit scheelt in je portemonnee en is beter voor het milieu!*
  • Dit geldt bij temperaturen onder de 7°C