Tesla Sentry mode

Welke mogelijkheden heb ik met de Sentry mode met USB opslag?

Wat is de Tesla Sentry mode?

Bewakingsmodus(Sentry Mode) is een functie waarmee je de omgeving van je Tesla kan laten bewaken op verdachte activiteiten wanneer deze is geparkeerd en vergrendeld op bepaalde locaties. Wanneer een verdachte beweging wordt gedetecteerd, reageert je auto afhankelijk van de ernst van de dreiging.

Hoe zet ik de Tesla Sentry mode aan?

Alle Tesla's met een bouwjaar na 08-2017 kunnen de Tesla Sentry mode ondersteunen.

Om de bewakingsmodus in te schakelen, ga je naar 'Bediening'> 'Veiligheid en beveiliging'> 'Bewakingsmodus'. De bewakingsmodus kan ook worden ingeschakeld via spraakbediening of de Tesla-app. Maar niet als de auto zich bij een Supercharger bevindt, blijft de bewakingsmodus actief totdat het batterijniveau is afgenomen tot minder dan 20%. Je Tesla-app brengt je op de hoogte als de bewakingsmodus wordt uitgeschakeld als de batterij bijna leeg is. 

Bron Tesla: https://www.tesla.com/nl_NL/support/car-safety-security-features

Welke USB-stick kan ik het beste gebruiken voor de Tesla Sentry mode?

Vanaf 2021 worden Tesla's standaard voorzien van een USB-stick. Dit geldt zowel voor de Model 3, Model Y, Model S als de Model X. Tesla raadt een USB-stick aan met een leessnelheid van 400 mb/s. 

Hoe krijg ik de Sentry Mode film van mijn USB-Stick?

Om gebruik te maken van zowel de dash cam als Sentry Mode moet je een USB-stick in één van de twee voorste USB poorten plaatsen. (je vindt deze in het voorste vakje in het middenconsole of in het dashboardkastje) 

Hoe bekijk ik mijn Sentry Mode filmpjes?

De opgeslagen beelden kan je direct in je Tesla bekijken (wanneer deze geparkeerd staat) via de ingebouwde viewer.
Je kan de video's ook op je computer bekijken. Dan moet je de USB-stick dus even uit je auto halen en in je computer doen.
Er worden losse bestanden van de voor-, achter- en beide zijkanten bewaard en alle opnames worden opgedeeld in stukjes van maximaal 1 minuut. Per minuut heb je dus vier bestanden.
Per event wordt er een nieuwe map (met een datum en tijd code) aangemaakt. Meestal is de beste plek om te zoeken naar het event waardoor Tesla Sentry is geactiveerd in het bestand dat als een na laatste is weggeschreven in de betreffende map.

Hoe voeg ik met Sentry mode filmpje bij mijn schademelding?

Via onze website kan jij de schade melden. Als jij  bij stap 3 de schademelding gaat doen kan je hier de Sentry mode film uploaden. 

Wat kan ik nog meer nu de USB-stick in mijn Tesla zit?

De Tesla Dash cam (ook wel Teslacam genoemd) neemt automatisch op tijdens het rijden. Deze beelden worden ook op de USB-stick opgeslagen en kunnen gebruikt worden om schades en situaties vast te leggen.

Je kan dit zien door het rechthoekige icoontje rechts bovenin. Tijdens het opnemen staat hier een rood rondje in de rechterbovenhoek.

Het beeld van de vier verschillende camera's wordt opgeslagen: één van de drie camera's bij je achteruitkijkspiegel neemt de weg voor je op. De achteruitrijcamera neemt op wat er achter je gebeurd en aan beide zijden van de auto neemt de camera bij het spatbord bij de voorwielen op wat er gebeurd aan de zijkant van de auto.

De beelden van deze camera's worden continue opgenomen tot maximaal een uur geleden. Als je op het icoontje van de dash cam klikt slaat de auto de afgelopen 10 minuten op in een aparte map. Dit doet hij van alle vier de camera's.

Het is slim om na een incident dat je wilt bewaren circa 1 minuut te wachten voordat je op de opnameknop drukt. Anders kan het voorkomen dat het incident zelf net niet opgeslagen wordt.
In de instellingen kan je er ook voor kiezen om, elke keer dat je de claxon van je auto gebruikt, de afgelopen 10 minuten op te slaan. Handig, want dan kan je niet vergeten op de opnameknop te drukken als er iets bijzonders gebeurt.

De beelden van je dash cam kan je gebruiken in het geval van een aanrijding als bewijsmateriaal. Daarnaast is het leuk om bijzondere situaties vast te leggen en bijvoorbeeld privé te bewaren of op YouTube te plaatsen. Denk dan wel aan de privacy wetgeving. Het is waarschijnlijk slim om beelden te anonimiseren door gezichten en kentekens onherkenbaar te maken.

Heb je nog vragen over de Sentry Mode of Teslacam? Neem dan contact op met Support@mistergreen.nl