Tesla Full self-driving Hardware 3.0

Hier staat alle informatie over de hardware upgrade die FSD-Tesla's krijgen.

Hoe herken ik dat ik HW 3.0 in mijn Tesla heb?

Als jij de hardware 3.0 computer in de auto hebt zie jij tijdens tijdens het rijden dat de auto stoplichten, stop borden, pilonnen en wegbelijning herkend. Tevens is het terug te vinden bij het software/ hardware overzicht in jouw instellingen van de Tesla.

Kom ik in aanmerking voor de upgrade naar de FSD-computer?
Als je de functie Volledige automatische besturing hebt aangeschaft en Autopilot-computer 2.0 of 2.5 bezit, kom je in aanmerking voor een gratis installatie van onze FSD-computer.

Wanneer is de upgrade naar de FSD-computer beschikbaar voor mij?
Eigenaren met Volledig zelfrijdende besturing kunnen controleren wanneer de upgrade naar de FSD-computer naar verwachting beschikbaar zal zijn door hun regio en configuratie te bevestigen.

Model Configuratie Verwachte beschikbaarheid
Model S
Model X
Autopilot-computer 2.5

Gebouwd vóór medio januari 2018 of na maart 2018
Wordt gepland
Autopilot-computer 2.5

Gebouwd tussen medio januari 2018 en maart 2018
Q3 2020
Autopilot-computer 2.0
Model 3 Alles

Installatie

Kan ik een afspraak maken voor de installatie van de FSD-computer?
Als jouw auto in aanmerking komt en de upgrade beschikbaar is voor jouw auto, kan je een afspraak maken in de Tesla-app door 'Service plannen'> 'Accessoires'> 'Upgrades en installaties' te kiezen en 'Upgrade FSD-computer' toe te voegen in de omschrijving.

Hoe lang duurt de installatie van de FSD-computer?
Het installatieproces duurt doorgaans ongeveer een uur, maar kan langer duren afhankelijk van jouw configuratie.

Hoeveel kost de upgrade naar de FSD-computer?
De upgrade naar de FSD-computer is gratis voor eigenaren met Volledig zelfrijdende besturing. Als je Volledig zelfrijdende besturing wilt aanschaffen, open dan het upgrade-menu in de Tesla-app. Ga voor informatie over de geaccepteerde betaalwijzen en restituties naar de ondersteuningspagina voor upgrades.

Wat gebeurt er met de gegevens van mijn oude computer?
Om al jouw instellingen en voorkeuren te behouden, worden jouw gegevens eerst veilig overgedragen naar jouw nieuwe FSD-computer. Na deze overdracht voeren wij een fabrieksreset uit op de oude computer van jouw auto, voordat deze wordt vervangen door jouw upgrade van de FSD-computer. Je kan ook op ieder moment een fabrieksreset uitvoeren door te tikken op 'Bediening'> 'Service'> 'Fabrieksreset'.

Kenmerken

Veranderen de prestaties of functies van mijn auto nadat de FSD-computer is geïnstalleerd?
Met uitzondering van de nieuwste rijvisualisatie, heeft de installatie van de FSD-computer geen invloed op de prestaties van jouw auto en is deze niet vereist om de Driver Assistance-functies te gebruiken die wij aanbieden.

Ontvang ik toekomstige functies voor Volledig automatische besturing met de FSD-computer?
Ja. Je krijgt in de toekomst toegang tot extra functies voor Volledig automatische besturing via draadloze software-updates.

Wat krijg ik als ik Volledig zelfrijdende besturing aanschaf?
Je krijgt toegang tot diverse extra geavanceerde Driver Assistance-functies, die zijn ontworpen om meer actieve begeleiding en automatisch rijden onder jouw actieve toezicht te bieden.

Kan de FSD-computer mijn auto volledig autonoom maken?
Nog niet. Alle Tesla's vereisen actief toezicht van de bestuurder en zijn niet autonoom. Met de FSD-computer verwachten wij een nieuw niveau van autonomie te bereiken wanneer we miljarden kilometers aan ervaring opdoen met het gebruik van onze functies. De activering en het gebruik van deze functies zijn afhankelijk van het bereiken van een betrouwbaarheid die menselijke bestuurders ruimschoots overtreft, evenals van wettelijke goedkeuring, die in bepaalde rechtsgebieden langer kan duren.

Ik wil FSD in de lease kan dat?
Ja dat kan! klik hier om naar onze landingpagina te gaan.

*Bron Tesla.com https://www.tesla.com/nl_NL/support/full-self-driving-computer?redirect=no