Hoe zet ik Autopilot aan?

Welke functionaliteiten heeft Basic Autopilot en hoe zet ik deze functie aan?

Wanneer je een Tesla least, heb je de keuze uit drie software-mogelijkheden: Autopilot, enhanced autopilot of Full Self-Driving. Autopilot is de standaard met de volgende functies

• Traffic-Aware Cruise Control: past de snelheid van uw auto aan op het omringende verkeer
  • Automatisch sturen: assisteert bij het sturen binnen een rijstrook met duidelijke wegmarkeringen en maakt gebruik van Traffic-Aware Cruise Control

Hoe zet ik Autopilot aan?

Model S & Model X (bouwjaar <2022)

Haal de kleine cruisecontrol pook tweemaal naar je toe. Wanneer je 1x naar je toe beweegt, activeert adaptieve cruisecontrol en tweemaal automatisch sturen + adaptieve cruise control.

Model 3 en Model Y

Druk links onderin het scherm op het auto-icoontje en vervolgens op Autopilot in het menu dat je te zien krijgt. Vervolgens zet je de functionaliteiten die beschikbaar zijn, zoals Automatisch sturen aan.

Tijdens het rijden dien je de versnellingshendel (P R D N) tweemaal naar beneden te bewegen. Wanneer je de pook 1x naar beneden beweegt, activeert adaptieve cruisecontrol.

Functies Enhanced autopilot

• Auto Lane Change: helpt bij het wisselen naar een naastgelegen rijstrook op de snelweg wanneer de bestuurder de richtingaanwijzer inschakelt
  • Navigeren met Autopilot (bèta): breidt Auto Lane Change actief uit door de bestuurder te begeleiden bij op- en afritten van de snelweg, inclusief het voorstellen van rijstrookwisselingen en het navigeren op knooppunten
  • Automatisch inparkeren: helpt bij het fileparkeren of haaks parkeren van uw auto, met één druk op de knop
  • Summon: rijdt uw auto in en uit een krappe ruimte met behulp van de mobiele app
  • Smart Summon: in een parkeergelegenheid navigeert uw auto door complexere omgevingen en parkeerplekken en manoeuvreert zo nodig rond obstakels om naar u toe te komen.

Functies Full Self-Driving

Klik hier om meer te lezen over Tesla's Full Self-Driving