Banden controleren

Lees hier waar je op moet letten bij het controleren van je banden

Spanning van de banden

Met de juiste bandenspanning rij je veiliger en zuiniger. Het is daarom belangrijk om regelmatig de banden te controleren. In het instructieboekje van je auto staat de juiste bandenspanning vermeld. De meeste luxe auto's zijn tegenwoordig voorzien van een bandencontrolesysteem, TPMS. TPMS controleert tijdens het rijden de bandenspanning, raadpleeg het instructieboekje of je auto voorzien is van een TPMS systeem.

Leeglopende banden

Als je banden langzaam leeg lopen kun je deze gemakkelijk bij Kwikfit of Profile laten controleren. Zij kunnen je advies geven over wat de beste oplossing is.

Uitlijnen van de banden

Trekken of scheve slijtage? Als je merkt dat de auto één kant op trekt, of  de banden slijten scheef, maak dan een afspraak met onze bandenspecialist Kwikfit of Profile. 

Balanceren van de banden

Trillend stuur? Niets is vervelender dan een trillend stuur. Vaak kan dit worden opgelost door de banden te balanceren. Maak hiervoor een afspraak bij één van onze bandenspecialisten.

Profieldiepte van de banden

Het is belangrijk dat er voldoende profieldiepte op de banden zit. Als de banden versleten zijn kan jij langs een van onze leveranciers om deze te laten vervangen. Weet jij niet of de banden zijn versleten? Rijdt dan langs een Kwikfit of Profile om dit te laten controleren.

Vervangen van de banden

Klik hier voor meer informatie